Civil Rights Defenders objavljuje konkurs za upis polaznica/ka na Letnju školu LGBT aktivizma. Cilj  Škole je obuka novih aktivista/kinja iz LGBT zajednice u oblastima i znanjima neophodnim za zaštitu i promociju ljudskih prava LGBT zajednice Srbiji. Škola  će biti održana od 1 – 12. Juna 2015. (vikendi  su slobodni) u kancelariji Civil Rights Defenders u Beogradu. Rok za prijavu je 25. Maj 2015.

Trening je namenjen budućim aktivistkinjama/ima iz LGBT zajednice koji planiraju da se angažuju u oblasti zaštite ljudskih prava. Prethodno iskustvo u aktivizmu ili radu u nevladinom sektoru nije neophodno. Polaznici/e su obavezni/e  da prisustvuju  svim radionicama (deset dana),  koje će, između ostalog, obuhvatiti sledeće tematske celine:

Treninge će  držati  iskusni  treneri/ice iz Srbije i inostranstva. Da biste se prijavili, pošaljite detaljan CV i motivaciono pismo na hrdschool@civilrightsdefenders.org. Za učešće na treninzima je neophodno znanje  engleskog jezika.

Civil Rights Defenders je međunarodna organizacija koja se bavi zaštitom ljudskih prava i podrškom braniteljima ljudskih prava. Osnovana je 1982. Godine u Stokholmu. Pored  Švedske,  organizacija je aktivna u više od  40 zemalja na 4 kontinenta, a trenutno ima 7 kancelarija u svetu.

Letnja Škola

Upitnik Letnja Škola