U okviru jednomesecne kampanje koja je za cilj imala da promoviše 10. decembar – međunarodni dan ljudskih prava realizovane su sledeće akcije:
Podela propagandnog materijala CHRIS-a u Nišu (podela letaka i lepljenje plakata)

Štampanje i podela propagandnog materijala CHRIS-a (zidni kalendari, kese, blokovi za pisanje, razglednice)

Emitovanje radio džingla koji je ujedno bio i poziv za koncert, a emitovan je putem talasa četiri lokalne radio stanice.

09.12.2000 organizovali smo rok koncert na pravnom fakultetu u Nišu, na kojem je nastupila rok grupa “Penthouse band”, namenjen mladima pod sloganom “Bori se svoja prava”. Tom prilikom su aktivisti Odbora delili propagandni materijal Mreže CHRIS (letke i blokove). Koncertu je prisustvovalo oko 1000 mladih nišlija, a sam događaj je propraćen izveštajima u lokalnim medijima. Na Dan ljudskih prava sprovedena je telefonska anketa “Da li znate da je danas Međunarodni dan ljudskih prava?”. Anketirano je 200 građana Niša i okoline metodom slučajnog uzorka, a dobijeni su sledeći rezultati: 83% anketiranih uopšte nezna da postoji Univerzalana deklaracija o ljudskim pravima i da je 10. decembar Međunarodni dan ljudskih prava. Građanima su tom prilikom saopšteni adresa i telefoni kancelarije Odbora gde mogu dobiti besplatnu pravnu pomoć u borbi za ostvarenje svojih prava.

Sprovedena je akcija podele propagandnog materijala CHRIS-a u periodu neposredno pre decembarskih izbora u cilju promocije CHRIS-a i istovremeno motivacije građana da u što većem broju izađu na izbore. Aktivisti Odbora za ljudska prava su sproveli anketu i tom prilikom podelili pakete “Paket ljudskih prava”. Svaki Paket ljudskih prava se sastojao od propagandno – edukativnog materijala (kesa, zidni kalendar, blok za pisanje, razglednica, letak, Bukvar ljudskih prava i brošura “Ljudska prava za svakog”).

U periodu od 08.12. do 12.12.2000 na lokalnoj Niškoj TV emitovana su tri različita TV spota sa sloganom “Bori se za svoja prava”.

10.decembra je realizovana TV emisija povodom Dana ljudskih prava. U emisiji su učestvovali: advokat Dušan Ignjatovic izvršni direktor Komiteta pravnika za ljudska prava – YUCOM i prof. Nebojša Raičević sa Pravnog fakulteta u Nišu. U emisiji je razgovarano o stanju ljudskih prava u Srbiji.

Zakupljena je strana u lokalnim novinama, i putem oglasa građani su upoznati sa nekim odredbama Univerzalne deklaracije ljudskih prava. Oglas je objavljen 09.12. i 11.12.2000 u lokalnim Narodnim Novinama