Gradjanski forum Novi Pazar bio je domaćin partnerima iz Mreže CHRIS u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru.
Koordinatori Mreže Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS u sastavu: Suzana Antić Ristić, predsednica Odbora za prava čoveka Vranje, Dragan Djordjević, predsednik Odbora za ljudska prava Niš, Alija Halilović, predsednik Gradjanskog foruma Novi Pazar i Dušan Prvulović, predsednik Odbora za ljudska prava Negotin i koordinator Mreže, posetila je Opštinski sud u Novom Pazaru. Predsednik suda, Zlatan Kurtović, nakon što je saslušao predstavljanje predstavnika CHRIS-a, izneo je svoje vidjenje situacije u Opštinskom sudu u Novom Pazaru. Iz razgovora sa pedsednikom suda došlo se do saznanja da 20 sudija (do pre osam meseci samo 11 sudija) u prošloj i tekućoj godini ima preko dvadeset hiljada predmeta, i da je bukvalno zaustavljeno dalje procesuiranje novih, dok se postojeći predmeti ne završe. Inače, predsednik suda, Zlatan Kurtović, pobornik je javne reči i kontrole suda, i samim tim zainteresovan je za saradnju sa NVO.
Predstavnici Mreže CHRIS posetili su privatnu lokalnu televiziju JEDINSTVO, članicu ANEM-a i gostovali u večernjem terminu na programu te televizije.
Krajem dana, u prostorijama Gradjanskog Foruma, održan je sastanak Mreže CHRIS, Odbora za ljudska prava u Srbiji, kome je kao gost prisustvovao i Goran Miletić, predstavnik Švedskog helsinškog odbora za ljudska prava.
Drugi dan posete Novom Pazaru je započeo posetom radiju 100 PLUS i gostovanjem “uživo” u dnevnoj emisiji.
Za sam kraj, u prostorijama CHRIS-ove kancelarije u Novom Pazaru, održana je konferencija za novinare iz Regionalne televizije Novi Pazar (opštinske), privatne televizije JEDINSTVO, dopisnice lista POLITIKA, dopisnika TANJUG-a i novinara Agencije SANAPRESS.