Seminar za predstavnike NVO u okviru projekta „Adekvatni uslovi za maloletnike u ustanovama izolacije“, finansijski podržan od Kanadske Vlade a preko Kanadske Agencije za međunarodni razvoj CIDA.

Seminar za predstavnike NVO u okviru projekta „Adekvatni uslovi za maloletnike u ustanovama izolacije“, finansijski podržan od Kanadske Vlade a preko Kanadske Agencije za međunarodni razvoj CIDA. Predavači na dvodnevnom seminaru “Nezavisna kontrola stanja ljudskih prava maloletnika u ustanovama izolacije-praktični aspekti rada” bili su mr Ivana Stevanović iz Centra za prava deteta Beograd, Slobodan Arsenijević, upravnik KPZ u Valjevu i dr Đorđe Alempijević iz Instituta za sudsku medicinu iz Beograda.

Polaznici seminara bili su predstavnici Chris kancelarija iz Niša,N.Pazara,Negotina i Valjeva,kao i predstavnici Srpskog demokratskog foruma iz Beograda,Centra za ljudska prava i demokratiju iz Smedereva,predstavnici Vojske Srbije,lokalne RTV Marš i advokatske komore Šabac. U okviru seminara realizovana je i poseta KPZ za maloletnike u Valjevu.

Ovo je bio prvi u nizu seminara u okviru projekta namenjen predstavnicima organizacija civilnog društva.U toku su pripreme za realizaciju sledećeg seminara predviđenog za kraj aprila gde će se kao ciljna grupa pojaviti advokati.