Zahvaljujući podršci Open Society Instituta iz Budimpešte Mreža Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS realizuje jednogodišnji projekat ” Praksa na polju ljudskih prava”. U okviru realizacije ovog projekta sprovodi se istraživanje o problemima dalje društvene integracije Romske nacionalne manjine u Srbiji. Predstavnici Mreže Chris su u četvrtak, 22. jula, u okviru istraživanja, koje sprovodi Alla Leukavets, stručni saradnik Mreže CHRIS, imali sastanke sa predstavnicima više lokalnih institucija i organizacija u Negotinu.

Prvi sastanak je održan u Centru za socijalni rad u Negotinu, gde su direktor i pedagog Centra objasnili program socijalne zaštite u lokalnoj zajednici, kao i razne programe i projekte u kojima je Centar učestvovao.

Pored Centra za socijalni rad, sastanak je održan i sa predstavnicima opština iz Bora i Negotina, gde su predstavnici borske opštine istakli dobre primere iz prakse o unapređenju položaja Roma, i na taj način otvorili mogućnost za saradnju kako između ove dve opštine, tako i saradnju sa Mrežom Chris.

Sa sastankom u kancelariji Odbora za ljudska prava u Negotinu završena je i radna poseta, a tim Mreže je imao mogućnost da sa predstavnicima romske manjine razgovara o konkretnim problemima sa kojima se njihovi sugrađani svakodnevno suočavaju u Negotinu.