Antifašistički kolektiv grada Niša, uličnom akcijom  ANTIFAŠIZAM – MOJ IZBOR obeležio je Međunarodni dan borbe protiv fašizma. Ulična akcija koja je održana 9. novembra, na Trgu kralja Milana, deo je aktivnosti koju Antifašistički kolektiv realizuje u periodu od 9. novembra do 16. novembra pod nazivom Antifašistička akcija.

Antifašistički kolektiv grada Niša čine aktivisti i aktivistkinje organizacija civilnog društva: Odbor za ljudska prava, Centar lokalne demokratije – LDA, Centar za razvoj civilnih resursa, Centar za devojke i Ženski prostor.

Na uličnoj akciji građanima su deljeni bedževi sa antifašističkim simbolima, baloni i razglednice, kao i leci sa informacijama o važnosti tolerancije i prestanku diskriminacije.

Antifašistički kolektiv će tokom narednih nedelju dana, u okviru Antifašističke akcije,  u saradnji sa niškim opštinama organizovati i uklanjanje grafita sa nišavskog keja.

Uličnu akciju ANTIFAŠIZAM – MOJ IZBOR zajednički su organizovali Civil Rights Defenders, Mreža Odbora za ljudska prava u Srbiji CHRIS i Antifašistički kolektiv grada Niša, uz podršku National Endowment for Democracy.

Južne vesti – Obeležen dan protiv fašizma u Nišu