Nedelja ponosa 2013. biće održana od 20. do 29. septembra. Tokom deset dana festivala biće organizovan niz edukativnih, kulturnih i umetničkih sadržaja kojima će se LGBT teme približiti široj zajednici.Nedelja ponosa je sastavni deo Beograd Prajda koji pored protestne šetnje čini i osvajanje različitih prostora u gradu. Na taj način se proširuje broj prostora koji afirmišu različitosti, čineći da se svi u ovom gradu (a i šire), osećaju dobrodošlim.

Nedelja ponosa je podeljena u nekoliko celina.
U okviru debatnog programa biće organizovane debate na kojima će se analizirati najaktuelnija pitanja vezana za položaj LGBT zajednice u Srbiji. Kao i prošle godine govoriće predstavnici različitih organizacija za ljudska prava, institucija, ljudi iz različitih društvenih sfera. Od ove godine Nedelja ponosa uvodi i novu programsku celinu pod nazivom Razgovori sa zajednicom u okviru kojih će se razgovarati o temama o kojima postoje podeljena mišljenja: „Feminizam vs Sex&City“, „Stid unutar LGBTTIQ zajednice“, „LGBT pokret i levica“.

Pored brojnih filmova, izložbi, predstava i performansa centralni događaj u kulturnom delu programa zauzima nastup švedske pop senzacije Army of Lovers u Mikser House-u 26.septembra. Army of Lovers već godinama ne nastupaju na Paradama ponosa u Zapadnoj Evropi, a njihov dolazak na beogradsku Nedelju ponosa 2013. čini deo političke podrške gej zajednici u Istočnoj Evropi. Pre legendarnog benda nastupiće najtraženiji elektro-pop bend Lollobrigida, bend koji je čuven po hitovima Volim te, Bivša cura i Moj dečko je gej. Protestna šetnja je zakazana za subotu 28. septembra iz parka Manjež, Nemanjinom ulicom, zatim ulicom Kneza Miloša, Masarikovom da bi se povorka vratila u park Manjež gde će biti priređen prigodni program.

Tokom čitave nedelje biće organizovane i različite žurke i druženja, a svi zainteresovani posetioci moći će redovno da se informišu o dešavanjima preko društvenih mreža, portala i programa koji će ove godine biti distribuiran na nekoliko mesta u gradu.

Program PW 2103