U nedelju, 10. novembra 2013. godine, u Niškom kulturnom centru, održano je drugo veče filmskog festivala Slobodna zona u Nišu.

Od 18h održana je projekcija dokumentarnog filma Sutra reditelja Andrej Grijaceva. U filmu se govorilo o najupečatljivijem fenomenu u savremenoj Ruskoj umetnosti, umetničkoj koloniji Vojna. Njeni osnivači, Vor (lopov) i Koza vode tajni život, odgajajući pritom jednogodišnjeg sina Kaspera i vodeći umetničke akcije koje su na granici između umetnosti i zločina. Oni žive u sadašnjosti – od danas do sutra,  ali se nadaju da će promeniti svet u budućnosti.

Nakon završetka  filma Sutra održana je projekcija igranog filma Muškarača rediteljke  Selin Sijama.
Definitivno ima nečeg dečačkog kod desetogodišnje Lore. Ona se nedavno preselila u novu sredinu sa roditeljima i svojom malom sestrom, Žanom. Leto je i sva druga deca iz komšiluka se igraju napolju – samo Lora je sama, jer ne zna nikoga svojih godina. Ali onda, jednog dana, ona upoznaje Lizu, devojčicu istih godina kao i ona. Lora dopušta da njena nova drugarica veruje da je ona dečak. Lora postaje Mikael, i čim je došlo do ove “transformacije”, ona počinje da se igra sa ostalom decom iz komšiluka. Kako vreme prolazi, Lorin odnos sa Lizom postaje sve bliskiji što dvosmislenost njene situacije čini još složenijom.

Projekcije filmova druge večeri Slobodne zone u Nišu održane su pred oko 100 gledalaca.