U ponedeljak, 11. novembra 2013. godine, u Niškom kulturnom centru, održano je poslednje veče filmskog festivala Slobodna zona u Nišu. Veče je počelo projekcijom igranog filma Časovi harmonije, reditelja Emira Baigazina.

Radnja filma Časovi harmonije smeštena je u malo selo u usamljenim stepama ruralnog Kazahstana. Bolat i njegova družina poslušnika vladaju glavnom školom ovog sela, koja je prikazana kao mikrokosmos kazahstanskog društva. Trinaestogodišnji Aslan koji živi sa svojom bakom je uredan i uspešan učenik, naročito kada su u pitanju prirodne nauke, no njegova komunikacija sa spoljnim svetom je prilično nategnuta. Kroz svakodnevnu školsku rutinu  maltretiranja i ponižavanja koje Aslan trpi, kao antagonista se pojavljuje Bolat, koji je deo hijerarhije predvođene kriminalcima koji skupljaju novac za ortake koji su u zatvoru. Aslan pati u tišini, dok istovremeno metodično priprema svoju osvetu.
Projekciji filma Časovi harmonije prisustvovalo je oko 80 gledalaca.

Sledeća projekcija filma Žores počela je u 20h nakon najave Dejana Dabića ispred Niškog kulturnog centra i Marije Mirković ispred Odbora za ljudska prava Niš.

O filmu: Došla je da vidi! Nisam imao nijednu fotografiju Simona da joj pokažem, nijedan trag, osim ovih skrivenih fotografija napravljenih sa prozora njegovog doma koji gleda na stancicu metroa Žores: kanal, metro, život u kraju i ova šačica izbeglica iz Avganistana koji žive ispod Lafajet kapije… Gleda sa mnom, propituje me, zajedno gledamo kako godišnja doba ove moje poslednje godine sa Simonom prolaze; poslednje mesece bitke izbeglica za mesto pod suncem Pariza. Naravno, sve je već prošlo. I kamp i ljubav, no i ona i ja znamo da je od ovog trenutka, sasvim prirodno, čitav svet, makar malčice… promenjen.

Nakon projekcije filma Žores gledaoci su učestvovali u noćnim razgovorima pod nazivom Migranti u našim životima,  koje je moderirao Ivan Milenković, zamenik glavnog i odgovornog urednika Trećeg programa Radio Beograda. U razgovoru su učestvovavali: Nikola Dedić, istoričar  umetnosti, profesor na Filozofskom fakultetu u Nišu, Bojan Blagojević,  filozof, asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu, Rastislav Dinić, filozof, asistent na Filozofskom fakultetu u Nišu i Dragan Đorđević, koordinator Odbor za ljudska prava Niš. Oko 25 učesnika razgovaralo je sa gostima o filmu Žores.