Nedelja ponosa Beograd zakazana je za period od 22. do 28. septembra.  Celokupni događaj obuhvata niz kulturnih dešavanja, debata, konferenciju pod nazivom Konsolidacija demokratije (25.09.), na kojoj će učestvovati predstavnici/ce institucija kao i Prajd forum (27.09), na kome će govoriti prijatelji/ce Beograd Prajda.

Prajd šetnja biće održana od 28.septembra u 12 sati, a kolona građana/ki kretaće se od zgrade Vlade u Nemanjinoj do platoa kod Skupštine grada. Ovom trasom želimo da podsetimo građane/ke kao i institucije države na prošlogodišnji protest koji se desio nekoliko sati nakon treće uzastopne zabrane Prajda u Beogradu, a koji je simbolično nazvan Ponoćni Prajd kojim je LGBT zajednica dokazala da Prajd može da prođe bez incidenata i da je odluka o njegovoj zabrani političke prirode.

Tema ovogodišnje Nedelje ponosa biće – ponos. LGBT zajednica je često suočena sa pitanjem: Na šta se vi to ponosite?,  pa smo ove godine odlučili/e da damo odgovor na to pitanje. LGBT zajednica je ponosna na sve one stvari na koje su ponosni svi drugi ljudi, ali su nama neke stvari (poput porodice, braka, osiguranja…), nedostupne. Pored toga, svakodnevno živimo u strahu da ne budemo pretučeni/e, maltretirani/e ili diskriminsani/e na raznim mestima.

Ove godine Prajd je prvi put dobio finansijsku pomoć države za realizaciju programa tokom Nedelje ponosa. U pitanju je iznos od 300.000 dinara dobijen na konkursu Ministarstva kulture, a za realizaciju Salona vizuelnih umetnosti koji se ove godine održava po peti put.

Kulturni deo programa obuhvata niz  događaja kojim podržavamo kreativnost LGBT zajednice i onih koji/e je podržavaju. Među brojnim događajima izdvajamo: Kvir salon (na kome će učešće uzeti više od deset umetnika/ca koji/e će predstaviti svoje radove nastale isključivo za ovaj događaj), Kvir Poezin (Prajd izdanje najposećenijeg poetskog dešavanja u Beogradu), Rdeči kabare iz Ljubljane (koji Beogradu predstavlja čari pravog kabarea), a posebno izdvajamo celovečernji program pod nazivom Divas Night na kome će ove godine nastupiti zvezda X faktora Fifi. Fifi je učešćem u pomenutom programu dala nemerljivi doprinos zalaganju za prava trans osoba u regionu i Prajd na ovaj način želi da joj se zahvali.