Svečana dodela nagrada pojedincima koji su u toku 2014. godine značajno doprineli borbi protiv diskriminacije i razvoju kulture tolerancije u Srbiji biće održana u utorak, 21. aprila 2015. u prostorijama Medija Centra Beograd (Terazije 3, I sprat), sa početkom u 10:00 časova.

Nagradu dodeljuje Koalicija protiv diskriminacije, koju čine Centar za unapređivanje pravnih studija, Civil Rights Defenders, Labris – organizacija za lezbejska ljudska prava, CHRIS –  Mreža odbora za ljudska prava, Udruženje studenata sa hendikepom, Gayten LGBT, Praxis i Regionalni centar za manjine.

Nagrade se dodeljuju jednom godišnje, osobama, institucijama ili organizacijama koje su se u prethodnoj godini istakle u odbrani, zagovaranju i promociji kulture ljudskih prava i jednakosti u Srbiji, i to u sledećih pet kategorija: javna vlast, civilno društvo, mediji, biznis sektor i javna ličnost.

Članice Koalicije su složne u oceni da, uprkos uspešnom i mirnom Prajdu 2014, u Srbiji i dalje ima puno posla u sferi izgradnje otvorenog i tolerantnog društva koje je zasnovano na principima ustavne demokratije.

Pozivamo sve zainteresovane medije, organizacije i pojedince, a naročito one koji su prethodnih godina dobili nagradu Koalicije, da svojim prisustvom uveličaju svečanost.

Dodela godišnjih nagrada Koalicije protiv diskriminacije

Coalition Against Discrimination_Annual award ceremony