Mirovna inicijativa „Civilni marš za Aleppo“ realizovao je 13. aprila 2017. godine niz aktivnosti u Nišu. Učesnici Marša su stigli u Niš oko 11 časova i prvo su posetili Memorijalni muzej Crveni Krst. „Civilni marš za Aleppo” trenutno broji 25 građana i građanki iz različitih država, čiji je cilj podizanje svesti o tome šta se dešava u Alepu i Siriji. On je započet  26. decembra 2016. u Berlinu, a za tri meseca učesnici su prepešačili više od 3000 kilometara kroz Češku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Realizacija aktivnosti predviđenih programom za Niš započele su obraćanjem na Trgu Kralja Milana, a nako toga usledio je Marš za Alep ulicama Niša. U Obrenovićevoj ulici učesnici Marša realizovali su performans “Otvorite granice” ,  i nastavili marš predviđenom trasom. Završne aktivnosti u okviru performansa „Stolice u paru“ organizovane su od 16 do 18 časova ispred Tržnog centra Kalča, tokom kojeg su građani Niša imali mogućnost da razgovaraju sa učesnicima Marša za Alep.

Realizaciju programa “Civilni Marš za Aleppo” u Nišu podržale su organizacije članice Antifašističkog kolektiva Niš: Odbor za ljudska prava Niš/kancelarija Mreže CHRIS u Nišu, Centar za razvoj civilnih resursa i  Ženski prostor, kao i Centar za razvoj civilnog društva PROTECTA, KOM 018, Indigo, neformalne grupe Niš Greeters, Inicijativa Kolektiv, a od gradskih institucija Opština Niška Banja.

12.04.2017. TV Zona plus, U Fokusu