Sloboda izražavanja na internetu i pravo na privatnost

18/12/2017

Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM organizovao je 18. decembra 2018. godine  u Nišu  okrugli sto pod nazivom “Sloboda izražavanja na internetu i pravo na  privatnost”.  Okrugli sto imao je za cilj razmenu mišljenja o usklađenosti domaćih propisa sa najnovijim međunarodnim dokumenatima i standardima Evropskog suda ljudska prava, sudskoj praksi u oblasti slobode izražavanja i prava na […]

Dalje...

Pozivamo Republiku Srbiju da podrži Rezoluciju UN o pravu na privatnost

22/11/2013

Nemačka i Brazil su nedavno u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predložili Nacrt rezolucije o zaštiti prava na privatnost u digitalnom dobu. Cilj ovog dokumenta je da se posle 25 godina unaprede međunarodni standardi zaštite privatnosti. Masovno neovlašćeno nadgledanje elektronskih komunikacija predstavlja savremeni izazov koji značajno ugrožava ljudska prava, a naročito prava na privatnost i slobodu […]

Dalje...

Spot „Zaštita privatnosti u Srbiji”

31/05/2013

U okviru projekta „Zaštita podataka o ličnosti kao osnovno ljudsko pravo”, Partneri za demokratske promene Srbija (Partneri Srbija) u saradnji sa Mrežom Odbora za ljudska prava u Srbiji („CHRIS” Mreža) su kreirali informativno-edukativni video spot „Zaštita privatnosti u Srbiji” u cilju podizanja svesti javnosti o značaju zaštite podataka o ličnosti i zaštite privatnosti, kao i […]

Dalje...

Zaštita privatnosti u Srbiji – predstavljanje istraživanja u Negotinu

30/05/2013

Partneri za demokratske promene (Partneri) i Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS), 29. maja, u Domu kulture Negotin, održali su prezentaciju istraživanja Zaštita privatnosti u Srbiji,  Analiza primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Pristunima na skupu obratili su se Dragan Đorđević, koordinator Mreže odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS), Milan Krstev, […]

Dalje...

Zaštita privatnosti u Srbiji – predstavljanje istraživanja u Novom Pazaru

30/05/2013

 U ponedeljak, 27. maja 2013. u hotelu Vrbak, u Novom Pazaru, Partneri za demokratske promene (Partneri) i Mreža odbora za ljudska prava u Srbiji (CHRIS) održali su prezentaciju istraživanja Zaštita privatnosti u Srbiji,  Analiza primene Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Istraživanje su predstavili Uroš Mišljenović ispred organizacije Partneri za demokratske promene, Dragan Đorđević koordinator […]

Dalje...

Zaštita privatnosti u Srbiji – Akcije na ulici u Novom Sadu

28/05/2013

Predstavnici Vojvođanskog centra za ljudska prava, CHRIS kancelarije u Novom Sadu, 22. i 23. maja, ispred TC Merkator, sproveli su akcije na ulici. Ovom prilikom građanima je podeljen štampani materijal koji se odnosio na zaštitu privatnosti u Srbiji. Aktivisti Mreže CHRIS u Novom Sadu razgovarali su sa građanima o tome ko čuva njihove podatke o […]

Dalje...

Evropski dan zaštite podataka o ličnosti – Akcija u Valjevu

30/01/2013

Povodom Evropskog dana zaštite podataka o ličnosti, u ponedeljak, 28.01.2013. Odbor za ljudska prava Valjevo održao je uličnu akciju na centralnom gradskom trgu u Valjevu. Predstavnici Mreže CHRIS u Valjevu delili su štampani materijal sa osnovnim informacijama o zaštiti podataka o ličnosti i samim tim ukazali na značajnost poštovanja prava na privatnost. Građani su imali […]

Dalje...

Evropski dan zaštite podataka o ličnosti – Akcija u Novom Pazaru

30/01/2013

U ponedeljak, 28.01.2013. godine, predstavnici Građanskog foruma Novi Pazar, uličnom akcijom na pešačkoj zoni obeležili su Evropski dan zaštite podataka o ličnosti. Tog dana 1981. godine u Savetu Evrope usvojena je Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu podataka. Ovim povodom predstavnici Mreže CHRIS u Novom Pazaru, delili su štampani materijal informativnog karaktera. […]

Dalje...

Evropski dan zaštite podataka o ličnosti – Akcija u Negotinu

30/01/2013

Odbor za ljudska prava Negotin je u ponedeljak,  28.01.2013. godine, na Trgu Đorđa Stanojevića uličnom akcijom  obeležio Evropski dan zaštite podataka o ličnosti. Tog dana 1981. godine u Savetu Evrope usvojena je Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu podataka. Ovim povodom, predstavnici Mreže CHRIS u Negotinu delili su građanima štampani materijal sa […]

Dalje...

Evropski dan zaštite podataka o ličnosti – Akcija u Novom Sadu

30/01/2013

U ponedeljak, 28.01.2013. god. predstavnici Vojvođanskog centra za ljudska prava, uličnom akcijom obeležili su Evropski dan zaštite podataka o ličnosti. Predstavici Mreže CHRIS u Novom Sadu, delili su prolaznici štampani materijal ispred TC Merkator. Na štampanom materijalu građani su se mogli informisati o Evropskom danu zaštite podataka o ličnosti, u kojim slučajevima se uzimaju lični […]

Dalje...